O nama

  ZASINK ZAječarski Simpozijum INterventne Kardiologije je simpozijum za promociju intervente kardiologije u istočnoj Srbiji. Po ugledu na poznate domaće i svetske sastanke od samog početka ima koncept sastanka sa predavanjima najeminetnijih stručnjaka iz oblasti kardiologije i drugi deo sastanka sa uživo prenosom rada iz angio sale Odeljenja invazivne kardiologije u Zaječaru. Kvalitetom svojih učesnika i sadržaja, vremenom je prerastao u nacionalni kongres sa međunarodnim učešćem.

   

  Odeljenje Invazivne kardiologije u Zaječaru počelo je sa radom 27.03.2014. kada su uz podršku Prof dr Milana Nedeljkovića i Prof dr Zorana Perišića urađene prve dijagnostičke koronarografije. Prva PCI (Perkutana Coronarna Intervencija) sa postavljanjem stenta urađena je 15.08.2014. Od 1.1.2016. organizovana je pripravnost i lečenje svih pacijenata sa akutnim infarktom miokarda u istočnoj Srbiji, 24h dnevno, 7 dana u nedelji! Prvi ZASINK održan je 15.5..2015. godine.

   

  Pejsmejker centar u Zaječaru počeo je sa radom 09.05.2008. implantacijom prvog antibradikardnog pejsmejkera. Kontinuiranom edukacijom i upornim radom već nakon nekoliko godina otpočete su implantacije i posebne vrste pejsmejkera za prevenciju naprasne srčane smrti, ICD-Implantabilni Cardioverter Defibrilator. Naravno tu nismo stali, obavljena je edukacija stručnjaka iz našeg tima i u pripremama smo da otpočnemo implantacije CRT kao najmodernijeg terapijskog sredstva za pacijente sa srčanom slabošću.

   


  Šef Odeljenja Invazivne kardiologije: Prim dr sc med dr Vladimir Mitov, FACC

  Odgovorni tehničar Odeljenja invaziven kardiologije: Strukovni VMT Marijana Krošlin Krstić

  Šef Pejsmejker centra: Dr Aleksandar Jolić, FACC

  Odgovorni tehničar Pejsmejker centra: Nenad Ristović

  Zapošljeni lekari: Dr Dragana Adamović internista-kardiolog, Dr Marko Dimitrijević specijalizant Interne medicine, Dr Milan Nikolić specijalizant Interne medicine

  Zapošljeni tehničari: Maja Anić, Rozica Đurđević, Dragan Nikolić, Vladica Mladenov

  © 2015-2023. ZASINK - Sva prava zadržana